понеділок, 2 листопада 2020 р.

27-28 жовтня 2020 року заступник директора Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Грищенко Ірина та методист Центру Лісовецька Ірина взяли участь у проведенні вебінару для педагогічних працівників центрів соціально-психологічної реабілітації дітей «Основні напрямки діяльності закладів соціального захисту дітей у здійсненні реабілітації та захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах» та «Здійснення заходів соціально-психологічної реабілітації у закладах соціального захисту дітей».

Під час висвітлення теми «Профілактика проявів насильства у дитячому середовищі. Особливості роботи з дитиною, яка зазнала насильства та дитиною-кривдником» Лісовецька Ірина звернула увагу  учасників вебінару на  основні форми насильства, від яких потерпали діти, перш ніж потрапити до центрів соціально-психологічної реабілітації дітей; на ознаки виявлення насильства; акцентувала увагу, що у  виявленні фактів насильства має значення спостережливість педагогічних працівників, їх уважне ставлення до здобувачів освіти і здатність вчасно помітити тривожні симптоми в поведінці, настрої дітей та запропонувати свою допомогу.  Також було представлено алгоритм ведення діалогу з дитиною, яка постраждала від насильства та приклад розмови з дитиною-кривдником.

У темі «Формування стресостійкості у педагогічних працівників закладів соціального захисту дітей в умовах поширення коронавірусної інфекції COVID-19» Лісовецькою Іриною було запропоновано поради та надано практичні техніки стабілізації психоемоційного стану та формування навичок стресостійкості.

Заступником директора Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Грищенко Іриною висвітлено тему «Профілактика суїцидальної поведінки у підлітків». У виступі нею акцентовано увагу на створенні позитивного мікроклімату в колективі та ролі спілкування між учасниками освітнього процесу як основних формах профілактики залежностей і суїцидальної поведінки.

Вебінар організовано  Службою у справах дітей  обласної державної адміністрації у партнерстві з громадською організацією «МАРТ».

Немає коментарів:

Дописати коментар