вівторок, 10 листопада 2020 р.

Психологічна допомога учасникам освітнього процесу в умовах змішаного навчання

 05 – 06 листопада 2020 року  на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського відбувся вебінар для директорів закладів загальної середньої освіти   

«Психологічна допомога учасникам освітнього процесу в умовах змішаного навчання», підготовлений та проведений працівниками відділу планування в системі підвищення кваліфікації та Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області.

У своїх виступах спікерами заходу було акцентовано увагу учасників вебінару на головній меті, завданнях та напрямах діяльності працівників психологічної служби, а саме — психологічній допомозі педагогам, дітям та батькам  у ситуації, що склалася, специфіці здійснення якісного системного психологічного супроводу освітнього процесу в умовах змішаного навчання та можливості підвищення фахового рівня з означених питань на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

Зокрема, з питаннями ролі керівника закладу в організації  діяльності практичного психолога щодо забезпечення психологічного благополуччя вчителів, дітей та батьків в умовах змішаного навчання учасників ознайомила Олена Антоненко, директор Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області.

Ірина Грищенко, заступник директора Центру, окреслила пріоритетні напрями діяльності працівників психологічної служби системи освіти області у 2020-2021 навчальному році з урахуванням актуальних проблем та запитів.

Ольга Рябчун, завідувач відділу планування в системі підвищення кваліфікації Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, детально ознайомила учасників з особливостями підвищення кваліфікації педагогічних працівників та, зокрема, практичних психологів і соціальних педагогів закладів  освіти в 2021 році.

Ірина Лісовецька, методист Центру,  в  своєму виступі звернула увагу на шляхи взаємодії керівників закладів освіти та фахівців психологічної служби щодо створення умов для психологічної безпеки учасників освітнього процесу; дала роз’яснення як реагувати на випадки булінгу та насильства в закладах освіти; навела алгоритм бесіди з дитиною, яка постраждала від насильства та алгоритм  розмови педагога з дитиною, яка порушила правила; визначила інноваційні профілактичні заходи та програми, як невід’ємну частину роботи практичного психолога та соціального педагога закладу освіти.

Людмила Третиннікова, методист Центру, у своєму виступі детально окреслила завдання соціального педагога в закладі загальної середньої освіти, варіанти взаємодії з директором закладу та класним керівником, питання супроводу пільгових категорій сімей, напрямів здійснення та нормативно-правового забезпечення соціально-педагогічного патронажу учасників освітнього прцесу.

Учасники отримали відповіді на запитання та сертифікати про участь у вебінарі. Участь у вебінарі взяло близько 80 осіб.

Немає коментарів:

Дописати коментар