понеділок, 25 січня 2021 р.

21 січня 2021 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Навчально-методичним центром психологічної служби у системі освіти Чернігівської області  проведено обласний вебінар-нараду для психологів Центрів професійного розвитку педагогічних працівників, спеціалістів відділів освіти ОТГ, які відповідають за питання психологічної служби, керівників методичних об’єднань працівників психологічної служби закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти із проблеми «Актуальні питання розвитку психологічної служби системи освіти області в умовах змішаного навчання у 2021 році».

Олена Антоненко, директор Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області ознайомила учасників з основними положеннями нещодавно затвердженого професійного стандарту «Практичний психолог закладу освіти», який є дієвим інструментом для систематизації трудових функцій працівників психологічної служби. Олена Михайлівна зробила акцент на можливості у 2021 році підвищення фахового рівня працівників психологічної служби на базі  Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського через навчання за програмами підвищення кваліфікації (14 програм), вебінари, семінари, майстер-класи, психологічні студії, конкурс вторських робіт та матеріали, розміщені на блозі Центру, у групах соціальної мережі Фейсбук.

Ірина Грищенко, заступник директора Центру, ознайомила учасників вебінару з порядком проведення експертизи психологічного та соціологічного інструментарію  працівників психологічної служби на базі Центру та вимогами до оформлення робіт.

Інформацію щодо проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Розвивальні програми» надала Юлія Бубра, методист Центру.

Ірина Лісовецька, методист Центру,  в  своєму виступі звернула увагу на створення умов для психологічної безпеки учасників освітнього процесу та висвітлила  питання «Запобігання (профілактика) негативним явищам серед здобувачів освіти в умовах змішаного навчання».

Із питаннями «Підготовка до проходження атестації працівниками психологічної служби» та «Організація роботи працівників психологічної служби з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах» детально ознайомила учасників Людмила Третиннікова, методист Центру.

Учасники мали можливість отримати відповіді на поставлені запитання та роз’яснення щодо організації роботи на нормативно-правового забезпечення діяльності працівників психологічної служби системи освіти. Участь в обласному вебінарі взяло 88 працівників психологічної служби.

Немає коментарів:

Дописати коментар