пʼятницю, 29 січня 2021 р.

    28 січня 2021 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти      імені К.Д. Ушинського Навчально-методичним центром психологічної служби у системі освіти Чернігівської області  проведено обласний вебінар для практичних психологів закладів і соціальних педагогів загальної середньої освіти «Психологічна підготовка педагогічних працівників та учнів  до участі у конкурсах, змаганнях та ЗНО».

Олена Антоненко, директор Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області, акцентувала увагу учасників  на необхідності підвищення мотиваційної сфери та  професійної самореалізації педагогічних працівників шляхом участі у конкурсах фахової майстерності, навчання за програмами підвищення кваліфікації, залучення до конкурсу авторських робіт.

Лариса Рень, доцент кафедри соціальної роботи та освітніх і педагогічних наук Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, ознайомила учасників вебінару з науковою та практичною складовою підготовки та розробки авторських програм.

На необхідності формування внутрішньої готовності педагогічних працівників до участі у випробуваннях наголосила у своєму виступі Олена Гірченко, доцент кафедри екологічної психології та психічного здоров’я  Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка.

Практичний психолог Сновського вищого професійного училища лісового господарства Світлана Забаровська детально розкрила питання підготовки учнівської молоді до ЗНО.

Ірина Грищенко, заступник директора Центру, висвітлила питання  ресурності як необхідного чинника особистісного розвитку педагогічних працівників.

Учасники мали можливість отримати відповіді на поставлені запитання та відзначили надзвичайну актуальність висвітленої проблематики. Участь в обласному вебінарі взяло 52 працівники психологічної служби. 

Матеріли вебінару

Підготовка та розробка авторської програми

Немає коментарів:

Дописати коментар