пʼятницю, 10 вересня 2021 р.

10 вересня на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського проведено зустріч психологів відділів соціально-виховної та психологічної роботи установ виконання покарань та слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби України з фахівцями Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області.

Мета зустрічі – обмін досвідом щодо надання психологічної допомоги людям у кризових станах, десоціалізованим особам та особам з девіантною поведінкою.

Директор Центру Олена Антоненко та методист Центру Ірина Лісовецька ознайомили учасників зустрічі з інноваційними технологіями і методами у роботі з цих напрямів практичних психологів системи освіти. У ході обговорення учасники зазначили, що проведення психологами ранньої психопрофілактичної та просвітницької роботи зі здобувачами освіти наразі не втрачає актуальності та важливості і від ефективності та системності таких превентивно-просвітницьких заходів певною мірою залежить рівень соціальної компетентності та адаптивності здобувачів освіти у дорослому житті.

Учасники практично опрацювали вправи, які спрямовані на діагностику та виявлення деструктивної соціальної позиції особи, пошук ресурсів щодо виходу з кризових ситуацій, формування позитивного світосприйняття, налагодження конструктивної взаємодії та соціалізації.

Немає коментарів:

Дописати коментар