четвер, 9 вересня 2021 р.

Обласний семінар «Медіації як інноваційній метод вирішення конфліктів. Практична складова»

09 вересня 2021 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Навчально-методичним центром психологічної служби у системі освіти Чернігівської області у співпраці із Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини було проведено обласний семінар для педагогічних працівників та працівників психологічної служби, які пройшли навчання за методом медіації «Медіації як інноваційній метод вирішення конфліктів. Практична складова».

Семінар відкрив ректор інституту Анатолій Андрійович Заліський, який наголосив на важливій ролі педагогічних працівників у впровадженні нової української школи та розбудові безпечного освітнього простору із застосуванням методу медіації.

Олена Михайлівна Антоненко, директор Центру розповіла про шляхи впровадження відновних практик у діяльність працівників психологічної служби.

Людмилою Андріївною Третинніковою, методистом Центру здійснено аналіз впровадження методу медіації та освітніх програм для вирішення конфліктів мирним шляхом «Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе», «Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації» в закладах освіти області.

Катерина Олександрівна Данькова, керівника програм Чернігівського громадського комітету захисту прав людини ознайомила учасників семінару із відновною технікою «Коло». Також учасникам семінару були запропоновані практичні вправи спрямовані на вдосконалення навичок проведення процедури медіації.

У семінарі взяв участь 21 медіатор із числа практичних психологів та соціальних педагогів області.

Результатом семінару стало поновлення практичних вмінь та навичок проведення медіаційних зустрічей раніше підготовлених медіаторів та напрацювання перспектив поширення відновних практик, в тому числі і медіації, серед педагогічної спільноти області.

Немає коментарів:

Дописати коментар