четвер, 2 березня 2023 р.

Семінар-тренінг «Педагоги та війна. Допомога дорослим і дітям при травматичному стресі в умовах воєнного стану: навігатор для вчителів»

 28 лютого 2023 року Іриною Лісовецькою, методистом  Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області ЧОІППО імені К.Д. Ушинського було проведено семінар-тренінг «Педагоги та війна. Допомога дорослим і дітям при  травматичному стресі в умовах воєнного стану: навігатор для вчителів» для педагогічних працівників закладів освіти  Деснянської селищної ради.Під час семінару-тренінгу було акцентовано увагу щодо важливості діяльності закладу освіти, як осередку стабільності для дітей та формування навичок самотурботи у педагогів із метою  профілактики професійного вигорання; висвітлено особливості реакцій дітей та дорослих  на травматичний стрес та тригери зумовлені війною; представлено заходи школи, які допоможуть дітям впоратися з травматичним стресом; відпрацьовано техніки та  вправи щодо стабілізації психоемоційного стану здобувачів освіти тадорослих.

Окремим блоком висвітлено питання «Як допомогти дітям після травматичної події: навігатор для батьків та вчителів».  З досвіду роботи представлені актуальні запити батьків. Надано поради, які допоможуть створити або відновити відчуття безпеки у дітей, впоратися з сильними емоціями.

Захід відбувся в межах взаємодії НМЦПССОЧО ЧОІППО імені К.Д. Ушинського з проєктом «Розбудова мирного, демократичного гендерно-рівноправного суспільства в Україні – Фаза ІІ» (реалізується структурою «ООН Жінки» в Україні у партнерстві з Українським Жіночим Фондом, керівник проєкту Неля Лавріненко).

Участь у заході взяло 26 педагогів.

Немає коментарів:

Дописати коментар