середу, 28 червня 2023 р.

Тренінг «Подолання стресу в умовах війни»

06 червня на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського заступником директора Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Іриною Грищенко було проведено тренінг

 «Подолання стресу в умовах війни» для волонтерів ЧОБО «АРАТТА».

Тренінг складався із теоретичного і практичного блоків. У теоретичному блоці було акцентовано увагу на чинниках  виникнення кризи, на актуальності надання психолого-педагогічної допомоги й здійснення психологічного супроводу осіб, які перебувають у кризовому стані. Під час роботи було приділено увагу фазам перебігу кризового стану, характерним для кризи особливостям поведінки,  реакціям на кризову ситуацію у дорослих та дітей та надано рекомендації щодо їх супроводу, представлено алгоритм психологічної підтримки та допомоги.

Особливу увагу приділено практичному блоку, у ході якого учасники заходу взяли активну участь в опрацюванні практичних вправ, технік, спрямованих на пошук внутрішніх та зовнішніх ресурсів, визначення копінг стратегій виходу з стресової, травматичної чи кризової ситуації.

Немає коментарів:

Дописати коментар