понеділок, 11 вересня 2023 р.

10 вересня - Всесвітній день запобігання самогубствам


Щороку 10 вересня відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам. Ключова мета цієї міжнародної дати – підвищити обізнаність людей про значення самогубств як глобальної моральної проблеми; поліпшити знання про те, як можна запобігти суїциду; зменшити стигматизацію, пов'язану з самогубцями.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кожні 40 секунд одна людина вчиняє самогубство – це близько 800 тисяч осіб на рік.

Рівень самогубств в Україні майже вдвічі перевищує аналогічний показник у країнах ЄС. Суїцид є «лідером» серед неприродних причин смерті – майже кожен п'ятий випадок від усіх зовнішніх чинників.

Проблема самогубства стосується усіх людей, незалежно від віку, рівня достатку, освіти чи місця проживання.

11 вересня представники Медичного Корпусу провели просвітницьку зустріч для працівників психологічної служби області, присвячену Дню запобігання суїциду. Під час заходу було зроблено акцент на алгоритмі дій у разі виявлення суїцидальних намірів і спроб, поширених міфах та маркерах суїцидальної поведінки.

Щиро дякуємо ініціаторам і учасникам зустрічі та пропонуємо вашій увазі дієві поради щодо здійснення психоедукації та психологічної підтримки учасників освітнього процесу – МАТЕРІАЛИ

 Lifeline Ukraine – гаряча лінія з питань профілактики самогубств і підтримки психічного здоров'я7333





Немає коментарів:

Дописати коментар