середу, 20 вересня 2023 р.

Засідання Школи молодого спеціаліста

Навчально-методичним центром психологічної служби у системі освіти Чернігівської області (НМЦПССОЧО) на базі ЧОІППО імені К.Д. Ушинського 20 вересня 2023 року було проведено засідання  Школи молодого спеціаліста для фахівців психологічної служби закладів освіти області.

Олена Антоненко, директор НМЦПССОЧО, акцентувала увагу на темі «Основні напрями діяльності фахівців психологічної служби» та надала новопризначеним спеціалістам перелік нормативних документів і структуру психологічної служби системи освіти України. Детально ознайомила учасників з актуальними питаннями психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу учасників освітнього процесу, звернувши увагу молодих колег на інформаційні джерела та посилання на відповідні сайти. Було обговорено питання підвищення кваліфікації фахівців психологічної служби на базі ЧОІППО імені К.Д. Ушинського.

Ірина Грищенко, заступник директора НМЦПССОЧО, висвітлила тему «Робоча документація працівника психологічної служби», де було чітко роз’яснено структуру оформлення річного плану роботи практичного психолога та соціального педагога відповідно до листа МОНУ «Про пріоритетні напрями роботи психологічної служби у 2023/2024 н.р.» та Методичних рекомендацій щодо впровадження циклограм діяльності працівників психологічної служби, ознайомлено з функціями та метою діяльності фахівців психологічної служби закладів освіти області. Олександр Нікітченко, методист НМЦПССОЧО, пояснив специфіку нової звітної електронної системи «АІС-Психолог» та надав роз’яснення щодо її заповнення.

Згодом учасників засідання було об’єднано  у дві групи у залах конференцій (ZOOM) і надано інформацію.   Такий формат зустрічі дав можливість методистам НМЦПССОЧО Наталії Німченко та Віталіні Шовковій, акцентували увагу учасників та учасниць Школи молодого спеціаліста на специфіці діяльності практичних психологів та соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти.

50 молодих фахівців психологічної служби закладів освіти області мали можливість обговорити актуальні питання психологічної служби та отримати контакти для методичної допомоги у своїй професійній діяльності. 

МАТЕРІАЛИ

Немає коментарів:

Дописати коментар