пʼятницю, 25 листопада 2022 р.

Медіація − крок до розбудови мирного та безпечного освітнього середовища

Від 21 до 25 листопада 2022 року Людмилою Третинніковою, методистом Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області було проведено навчання за програмою підвищення кваліфікації для педагогічних працівників «Базові навички медіатора в навчальному закладі. Забезпечення участі жінок і дітей у вирішенні конфліктів та миробудуванні» на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

Оволодіння методом медіації, як одним із ефективних інструментів вирішення конфліктів мирним шляхом для сучасного педагога є однією із базових потреб і навичок. Вміння показати та навчити дітей, як можна  вирішувати непорозуміння, суперечності та конфліктні ситуації через творчий та відновні підходи є запорукою формування у дітей досвіду вирішення конфліктів не застосовуючи фізичної сили та психологічного тиску на опонента, а вміти домовлятися, враховуючи інтереси один одного.

Долаючи усі безпекові та енергетичні виклики сьогодення, 16 учасників навчання, із числа педагогів та працівників психологічної служби області, мали змогу актуалізувати, систематизувати та поповнити свої знання з базових основ конфліктології, розвинути свої комунікативні вміння та навички, а також попрактикуватися у проведенні медіаційних сесій.

Наразі в області 142 педагогічні працівники пройшли навчання за методом медіації та отримали знання з основ миробудування в освітньому закладі.

Немає коментарів:

Дописати коментар