четвер, 14 березня 2024 р.

Вебінар для педагогічних працівників закладів освіти «Правила толерантної комунікації з ветеранами/ветеранками та їх родинами»

14 березня 2024 року на базі ЧОІППО імені К.Д. Ушинського   Навчально-методичним центром психологічної служби у системі освіти Чернігівської області було проведено вебінар для практичних психологів, соціальних педагогів та педагогічних працівників закладів освіти «Правила толерантної комунікації з ветеранами/ветеранками та їх родинами». Спікером виступила Ірина Глушко, психолог  КУ «Чернігівський обласний центр ветеранів війни» Чернігівської обласної  ради. 

На вебінарі  розглянуто важливі аспекти толерантної комунікації з військовими та їх родинами, особливості надання  їм підтримки в період активних воєнних дій. Військовослужбовець має  великий багаж емоційних переживань та досвіду, про який не завжди може та й хоче ділитись з іншими. Саме тому, коли військовий повертається до цивільного життя, у нього ще певний час можуть проявлятись певні реакції, які йому допомагали виживати на війні. На вебінарі обговорили висловлювання, яких варто уникати у процесі спілкування з військовими. 

Враховуючи основні принципи поваги, емоційної стабільності, слухання та толерантності, ми можемо створити атмосферу взаєморозуміння та підтримки. Це дасть можливість воїну відпочити, підігнати нові навички до життя без війни. На блозі НМЦПССО ЧО розміщена інформація про  організації, платформи та експертів, які надають системну психологічну  допомогу військовим і родинам військових.

У вебінарі взяло участь 267 осіб.

Немає коментарів:

Дописати коментар